Jag gjorde det!!!

Min debut på distansen 100 miles (16 mil) blev Black River Run 2018 i Västerås (22-23 sept). Banan är en slinga på dryga 16 km som man springer tio varv för en 100-miler. Jag gick i mål efter 29 timmar och 11 minuter av maxtidens 30 timmar.

Med fyra varv kvar såg det dock ganska mörkt ut. Jag trodde att högervaden/knäet packat ihop och stängt ned. För att inte känna som att en syl stack mig i vaden straxt under knävecket var jag tvungen att springa uppför och gå nedför, allt annat låste högebenet. Jag skulle inte hinna att ta mig i mål inom de 30 timmarna med det problemet. Men tack vare hjälp av ”varvningsmassören” Johan (Ortus friskvård & massage) som väckte liv i benet och förklarade vilken muskel som låst sig (Popliteus) och hur jag själv kunde massera och stretcha under de resterande fyra varven så lyckades jag öka takten igen och genomföra de sista 65 km.

EDIT 2018-10-03: Den 13 oktober springer jag Gränsö Ultra 2018 (ca 68-70 km) i Västervik och de tre veckorna mellan loppen blir alltså en kort tapering. Första viloveckan har det varit total löpvila med långpromenader istället. Ikväll blir det en kort löptur för att smyga igång löpningen igen. Jag är riktigt sugen på att komma ut i löparskorna.