• Posted on 21 April, 2017 15:05

  Alla pass är inte med i staplarna fram till december 2016. Däremot är de flesta passen med fr.o.m januari 2017.

  Efter att ha varit på väg uppåt i träningsdos under februari så tog det totalstopp första veckan i mars och sju veckor framåt. Först en rejäl influensa med efterföljande lunginflammation. Därefter ett bakslag i början av april med ännu en förkylning. Nåja, nu drar jag igång träningen igen och det känns ganska bra i kroppen, faktiskt. Bara att inte köra på för hårt de första veckorna så ska det nog bli bra.

  Så här efter sjukdomsperioden är jag glad att jag hade byggt upp min fysik och kondition så väl. Annars hade det nog varit rejält mycket tuffare. Det var minst 10 dagars hög feber och hosta (2 perioder) innan jag kom iväg till läkaren och fick penicillin.

  I diagrammet är stapeln för april fördelad på tre pass, varav ett är dagens 5 km. Det blev nog lite för hårt med de två andra täta enmilspassen så nära inpå lunginflammationen.

  5 km lunchjogg till Strandbo 2017-04-21

  Löpning
 • Posted on 16 February, 2017 11:17

  Jag har tagit det lite för lugnt med träningen sedan ultran i oktober 2016. ”Lumbagon” är skapligt nära varje morgon nu :) Korsryggen har börjat knorra av för mycket skrivbordsarbete och all långvila mellan de få långa löppassen.

  För att rätta till det här och komma igång med årets regelbundna löpning så kör jag med min beprövade ”kortare och oftare”. Det blir pass på runt 8-16 km varannan eller var tredje dag. En del av passen blir kortare och mer intensiva pass med branta backar och terräng.

  Löpning
 • Posted on 11 December, 2016 23:38

  Tre bra löppass under helgen i syfte att långsiktigt bygga styrka. Jag har kört hårdare än tidigare i backarna, både upp och ned. Fredagens pass var mer terräng och tog mest på benen. Lördagen fick bli lite snabb grusväg. Idag söndag blev det en mix av asfalt och grusväg. Nu börjar jag bli sugen på rejäla backpass och utförslöpning för att riktigt börja bygga tåliga ben. Mer om det framöver.

  https://youtu.be/4i5q31MPwUU

  Löpning
 • Posted on 4 June, 2016 22:37

  Jag fick videon ”How To Be An Ultra Runner” i inkorgen med kommentaren ”Inte är väl du riktigt så här nördig va? Kul oavsett ;)”.

  Bilden nedanför filmen fotade jag som svar. Hmmm, gott om symptom…

  https://www.youtube.com/watch?v=oDQxxeKtl6k

  Även om jag faktiskt sprungit en ultra på 57 km så känner jag mig inte som en ultralöpare ”på riktigt”. Lite av ”en gång är ingen gång”. Trots det så har jag tydligen en del av symptomen i videon. Undrar hur lång inkubationstid ”Ultra” har innan det bryter ut :)

  En del av mina mest nö(r)dvändiga löpargrejor som stämmer in på videons poänger. Men jag behöver visst skaffa en till av böckerna ser jag.

  some of my essential running gear

  Löpning
 • Posted on 30 September, 2015 23:14
  https://youtu.be/Y_Cgyov2uIY

  Kort filmsnutt från VO-torpet i Västervik. Vi var ett gäng som inväntat kvällsmörkret för att testa våra pannlampor. Det blev en lagom sväng på 13 km. Nästa gång blir vi nog fler eftersom passet var snabbt påkommet :)

  Löpning
1 2 3 6