Jag gillar vägen bort mot Strandbo brygga. Gruset knastrar så härligt under skorna och bjuder på ett omväxlande underlag. Sträckan jag kallar Strandbo brygga ToR (tur och retur) är ca 5 km och har ett par korta och branta backar. Det är en bra snabbdistansbana med inbyggt backpass. Ett parti på hemvägen är ett ca 500 meter långt svagt motlut och har en knixig avslutning med brant stigning. Det är i den sista stigningen som sandlådan på en av bilderna finns. Det suger rejält när man tar i hela vägen upp.

Strandbo brygga utgör vändplats för turen. Den fina utsikten mot öppet vatten gör att vändningen brukar ta ett par sekunder extra, även om tiduret är igång. Det är lätt att dröja sig kvar.

Idag körde jag alltså ett pass “fotojogg”. Tanken är att en fotojogg ska ge benen lite färskt syre, samtidigt som de får vila. Upplägget har lite intervallträning över sig med spring-stopp-foto-spring. Det är mycket roligare att stanna och fota när något intressant dyker upp, istället för att slaviskt köra intervaller efter klockan. Pulsen brukar variera rejält under en fotojogg.